torstai 4. elokuuta 2011

Jostain on pakko aloittaa...uskomatonta kyllä aloitan pyykkipäivästäni

Kuinka uskomattoman kokemuksia aiheuttavaa onkaan niinkin yksinkertainen asia kuin pyykinpesu. 2 täyttä koria vaatteita ja liinavaatteita. No big deal. Kyllähän tästä mies suoriutuu 3 tunnin pyykkivuorolla kun on käytössä taloyhtiö hirviökoneet, joilla voi pestä vaikka koko miehen vaatteet päällä. Hahaa...ja siinä kohtaa ajettiin metsään vakionopeudensäädin päällä että heilahtaa. Uskomaton asia on eritoten se, miten niin monesti ihminen ja varsinkin mies kävelee siihen pommiin tai paremminkin ajatukseen "Helppo homma" ja jo siinä vaiheessa alkaa kaikki jo menemään päin helvettiä.

Ensimmäinen satsi pyykkiä kantaen korilla kohti pyykkitupaa. Ajatuksena mielessä "Miksi se vaimo jaksaa tästä aina sanoa että tämä on rankkaa? Pyykit koneeseen, kännykkään aika nakuttamaan tiimalasilla aikaa poikkeen (kiitos HTC) ja sen välin mä voin käyttää vaikka johonkin hyödylliseen."

Sitten mieleen tulee ajatus siitä että tässä jaloissa pyörisi 3 ihanaa lastamme auttamassa, huutamassa + jne jne. Ennen kuin olen edes päässyt pyykkituvalle tunnen jäätävää sympatiaa vaimoani kohtaan, koska jo se niiden avaimien kaivaminen 3 kertaa taskusta yhteen suuntaan alkaa ottamaan päähän aivan suunnattomasti.

Sitten koneelle. Pyykit sisään ja puhelimeen sama aika kuin mitä pyykkikone näyttää. Ole! I am survivor alkaa pyörimään päässä tässä vaiheessa...noin kuvaannollisesti...ja ei, ei siis alkanut pyörimään Beyoncen musiikkivideot.....................mihinkäs minä jäinkään....niin joo siis se pyykkivuoro....eli kone täytetty....joo ja sitten.....perhanan Beyonce....

Siittä sitten kotio...odottamaan seuraavan pyykkikoneellisen paukauttamista sisään.

Ja siihen väliin tietenkin Facebookin päivittäminen....kyllä lapset jos tätä joskus luette niin Facebook oli aikoinaan SE paikka missä jokainen oli kuningas ja pystyi kertomaan kaiken mitä on juuri sillä hetkellä tekemässä. Teillä on varmaan nyt joku.....Google My life palvelu joka on evoluutioversio Google+:sta tai jotain....

Sitten tämän rentouttavan pienen tauon jälkeen suoraan kävely tilanteeseen, jota voitanee kutsua leikkisästi "Miten vi**u voi mennä asiat näin perseelleen yhtä aikaa?". Kone oli pessyt pyykit. Mahtavaa ja tässä kohtaa jälleen pieni ajatus siitä että "Ai tsai miten helppoa tämä onkaan." Sitten...hetkinen mikäs tuo laite tuossa vieressä on?

No se laite oli erillinen kuivauslinko. "Hahaa....tota on ihan PAKKO KOKEILLA!". Jos se pyörii niin miehet kokeilee sitä......hitto jos se olisi riittävän iso niin joka jätkän päässä kävisi ajatus että pitäisikö kiivetä kyytiin asti.

2 pussilakanaa koneeseen ja pari vaatetta. Muistaen sen, että ne pitää olla tasaisesti siellä sisällä. Sen verran monta kertaa käyttänyt labroissa sentrifugia että tuntui ns. helpolta hommalta. Mutta sitten iskee se normaali "ei se ole niin justiinsa näissä hommissa" matonen ja osa tasaisesti ja osa heitellen sisään. Päävirta katkaisimesta virrat päälle ja päällä olevasta kellosta nupit kaakkoon.........ja sitten alkoi monta asiaa tapahtumaan yhtä aikaa...

Hetkellä 3 sekuntia tajuan että joo nyt se lähti pyörimään. Hetkellä 4 sekuntia alkaa koko perkeleen pönttö heilumaan kuin Muhammed Ali Linnanmäen Breakdance laitteessa (viimeinen laite missä olen ikinä lintsillä ollut....ajatus koko laitteesta aiheuttaa erittäin pahoja muistoja....vaikka siitä tilanteesta on kohta 20 vuotta). Koskaan aikaisemmin en ole mitään laitetta halannut ihan yhtä lujaa....hetken halaamisen jälkeen tajusin että tuollainen päälle 5 kiloa epätasapainossa laitteessa joka pyörii vähintään miljoona kierrosta sekunnissa on hieman haastavaa aiheutti sen että ensimmäisenä tutustumaan paniikissa laitteen ohjausmekanismiin....joka oli yksi ainoa nuppi josta voi kääntää aikaa. Mutta vaan perkele lisää......jonka tietenkin paniikissa menin tekemään. Seuraavaksi takaisin halamaan laitetta....näin elämäni vapisevan silmieni editse. Sitten hyökkäys pää katkaisimelle ja virrat pois.....ja LAITE VAAN PERKELE EDELLEEN VATKAA niin kuin amfetamiinilla marinoitu teknoilija raveissa....ei, ei niissä missä on hevosia. Tervetuloa liikemäärän ihanaan maailmaan...siinä se linko from hell jatkoi vapinaansa käsissäni vielä seuraavat 5 minuuttia.

Sitten luukku ei perkele aukea kuin vähäsen...no sen verran että saa pyykit pois. Poistin pyykit. Sitten ajatus siitä että mitäs hemmettiä mä teen että saa tuon ajan loppumaan? Oisko se parempi pyörittää tyhjänä loppuun...joo niin mä teen. Virrat päälle. Sitten......sitten alkoi sellainen ulina että jos taloyhtiössä oli joku kuuro ylimmässä kerroksessa niin varmaan ensimmäistä kertaa eläissään hakkasi lattiaa harjalla ja huusi "TURPA KIINNI SIELLÄ ALHAALLA"....viittoen tosin.

Huomasin olevani pyykkituvassa, kädet korvilla, lingossa 10 min aikaa ja laite huutaa kuin olisi maailmanloppu tulossa. Virrat taas poikkeen.....10 min päästä tästä huomaan että perkele se kello kulkee ilman päävirtaa.

Tässä välissä tietenkin unohtui se että kun tuo linkoaminen alkoi eli tämä versio "kohta tuo paska vaihtaa maisemaa" niin siinä konetta kiinni pitäessä huomasin, että edellinen koneellinen kärsi ns. vuodosta. Lasten sukka jäänyt tiivisteen väliin luukun tiivisteen siis.

Miten sammutetaan pesukone että saadaan luukku auki kesken ohjelman? Ensimmäinen ratkaisu tietenkin painaa kaikkia nappeja mitä koko perkeleen laitteessa on. Kellon ajan sain katoamaan + jne. Viimein kun kaikki toivo oli menetetty niin päätin katkaista koko paskasta päävirrat ja katsoa että jospa se sitten aukeaa. Kuten kävi. Sukka pois välistä ja uutta ohjelmaa pesään.....mutta missä perkeleessä on se kellon aika ohjelmalle. Ei missään......taas nappeja hakkaamaan...ei reaktiota...tai no ohjelma meni päälle pois päältä päälle pois päältä.....viimein tajusin koko paskan logiikan ja sain oikean ohjelman pykälään.

Siellä pyykkituvalla kerätessäni miehisyyteni ja myös pienen tyttömäisyyteni rippeitä laattojen välistä totesin että on monta syytä miksi nämä hommat on ennemminkin naisten hommia. Jos minusta olisi kiinni niin miehiltä vaadittaisiin ajokortti noille laitteille.

...totesin myös että se perkeleen linko on Wärtsilän tekemä...mitä helvettiä? Pari kk sitten löysin vessan jossa oli Nokian tekemä vessapaperiteline...ja nyt Wärtsilän tekemä linko. Mitä seuraavaksi? Valtran valmistama tamppooni?

Jo aikoja sitten ajattelin että lapsille olisi hyvä jättää joku isompi muisto isästä....myötähäpeä.....onko sen parempaa perintöä?

Näillä mennään kun ei muuta ole....to be continued....

1 kommentti:

  1. Soot niin vekkuli, ja pakkohan tänne on lukijaksi liittyä :)

    VastaaPoista