torstai 4. elokuuta 2011

Lapset ja tyhmä isä

Joskus sitä miettii että miten tyhmä sitä voi vanhempana olla lapselleen. Tästä yhtenä isona esimerkkinä...tai no otetaan tähän kohtaan käytännön esimerkiksi vaikkapa kuurot ihmiset. Jos kuuron kanssa alkaa keskustelemaan niin todennäköisesti joko sinun tulee osata viittomakieltä tai sitten vastapuolen osata lukea huulilta ja pystyä puhumaan ymmärrettävästi. Kuten tullut tänä kesänä ensimmäiseen kuuroon perheeseen tutustuttua ja siis näin toimittua. Miksi tällainen aasinsilta ajattelet?

No kesän alussa nuorimmaiseni Saara tuli luokseni hieman kitisten. Ensin yritin hieman vaan lepytellä mutta sitten pieni tunnusomainen tuoksu alkoi leijumaan huoneessa ja siitä tietenkin suora kysymys Saaralle "Onko kakka tullut vaippaan?". Sitten päästään jälleen kerran käsittelemään ihmisen tyhmyyttä. Eli jos keskustelun vastaanottava osapuoli ymmärtää kieltäsi ja sen mitä kysyt mutta ei osaa itse tuottaa kyseistä kieltä niin mikä on kansainvälisestikin helppotajuisin kieli? No tässä kohtaa on olemassa parikin vaihtoehtoa. Kirjoittaminen ei tule kyseeseen kun tässä kohtaa kyseessä on hieman päälle vuoden ikäinen lapsi. Ruumiinkieli......no se olisi ollut yksivahto ehto mutta pienellä lapsella tässä kohtaa helpointa on vaan näyttää vastaus.

Siinä kohdassa kun lapsen käsi lähteeä menemään kohti omaa hanuria ja livahtaa vaipan kauluksesta sisään mieleen syntyi sekunnin murtoosassa useampikin elokuvista tuttu kohtaus joissa aika hidastuu ja lähtee hidastettu huuto "Nooooooooooooooooooooooooooooooooo". Saara tyttönen sitten otti mukaan helpoimman kertomisen reitin eli näyttämisen. Kourallinen lapsen kakkaa oli omiaan kertomaan vastauksen minun esittämääni suoraan kysymykseen. Saara on syntyjään tietenkin Pohjanmaalta eli suoraan kysymykseen suora vastaus....pohjalaisittain.

Kerran tässä blogissa todennäköisin ja varsinkin suurin kärsijä olen minä niin pyrin silloin tällöin myös jakamaan vastuuta muille Vauhkonen Oyssä jotta lapsetkin oppivat sen isompina tätä ehkä lukiessaan minkälaisia pieniä näytöksiä tässä on saanut kokea.

Jos alkaisin listaamaan kahdesta vanhemmasta lapsesta aiheutuneita traumoja omassa sisikunnassani niin blogitekstiä saisi hakata lasten elinvuosien verran kasaan. Mutta nämä olkoon niitä jatkokertomuksia / historiikkia sitten jossain kohdassa. Taitanen säästää ne niihin hetkiin kun Leo tai Veera antaa palautetta minun tai vaimoni tyhmyydestä.....kosto on paras kylmänä tarjoiltuna...kuuluisia lauseita...mutta niin tosia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti