perjantai 12. elokuuta 2011

Englannin kielellä ja paremmalla mielellä

Vaimoni kanssa olemma pitkään jo käyttäneet tiettyjen asioiden suhteen juttelu kielenä englantia koska lapset sitä eivät ymmärrä........jos ymmärtävät niin olen siittänyt neroja! Muut todisteet ovat osittain tätä julkilausumaa vastaan ja vaativat lisätodisteita.

No mutta siis englantia tilanteissa joissa pitää pystyä sanomaan tiettyjä asioita mutta ei haluta lasten ymmärtävän sitä mitä puhutaan. Toimii kuin junan vessa vielä tässä kohdassa...tai no hetki sitten saatiin jälleen tästäkin hieman hauska tilanne aikaiseksi.

Kävimme illalla kaupassa josta ostin säkillisen karkkia. Koska huomenna on lasten karkkipäivä ja Leon lisäaineallergiasta johtuen karkkien tulee olla hieman normaalista poikkeavia niin ajattelin että tällä kertaa pidämmekin aikuiset tänä iltana jo karkkipäivän. Eli ostin sen säkillisen karkkia.

Vaimoni alkoi hetki sitten lukemaan lapsille iltasatua ja sanoin hänelle että "I bought candies" joka siis äännettynä tulee pihalle mallilla "Ai pout kändies" johon lapset yhteen ääneen "Mäki haluun känniis". Esitimme tarkentavan kysymyksen että "Missä haluat olla?" "Kännis". Lapset eivät siis ole kartalla siitä kännistä koska meillä ei olla kotona kännissä mutta näin vaan saatiin karkkien hinnalla ja puhumalla Lontoota hauskoja hetkiä lasten kanssa.

...josta tulikin mieleen että kesälomalla otimme lasipurkkiin minun ideana sokerimuurahaisia. Tätä tuli allergikkona ja sitä kautta lemmikkivapaana vaihtoehtona harrastettua paljonkin pienenä. Siinä saa seurata muurahaisten onkaloiden rakentamista, munimista ja munien kehittymistä ja itseasiassa jopa niin pitkälle seurattua että osa syntyneistä kuningatar vaihtoehdoista joutuvat siipien suhteen reklamoinnin alaisiksi eli alaiset nippaa ne helevettiin.

No sitten tuli ajatus että pitäisikö taloyhtiöss oleville muille lapsille näyttää tätä neronleimausta. Itse visioin että joku taloyhtiön pojista juoksee kertomaan vanhemmilleen notta "ITI ITI ÄITI ÄITI NAAPULIN TETÄLLÄ OLI MULKKUJA PULKKI TÄYNNÄ!! OLI OLI!! TILLÄ YHTELLÄ MULKULLA OLI TIIVET!".....ja nimi lehteen....

3 kommenttia:

  1. sen verran kännissä juttuja on ollut että lapset penteleet ovat kuulleet radiosta "selvä päivä" kappaletta....yhtenä päivänä tytär lauleskeli itsekseen "Missä sä oot? Mä oon kännissä." Petri Nygård....ttu minkä teit...

    VastaaPoista
  2. hahaha, ne on kyllä sellaasiaki sanojen onkijoota!

    VastaaPoista