maanantai 17. lokakuuta 2011

Turun reissu

Kyllä...minä kävin Turussa. Meno matkalla oli montakin uutta asiaa itselleni mitä tuli koettua. Aloitetaan siitä että käytin elämäni ekaa kertaa firman puhelimen navigaattoria....Nokian navigaattoria. Alkumatkasta jo hieman huomailin että laite antaa aika viime tipassa osittain ohjeita...ja aloin ounastelemaan pieniä haastavia hetkiä Kehä I sellä......koska normaalistihan siellä on joku perkeleen tietyö menossa.....onko siellä joskus ollut tilanne että jotain EI olisi korjattu? No Kehällä sitten köröttelin ja arvaahan tuon saatana.....kartat ei IHAN mukana siinä että reitit hieman muuttuneet sitten edellisen päivityksen.....tai eilisen...kuulemma muuttuu päivittäin. No mm. siellä törötin liikenteen jakaja nenän edessä ja molemmilta puolilta painaa autoa loppumattomana letkana. Sanat VITTU, SAATANA olivat aika pitkälti se mitä Jetan kopissa kuului. No yksi Audi antoi tietä ja minä Jetasta luulot pois.

Turkuun tuli melkein päästyä kunnes totesin sen miksi olen aikoinaan vaihtanut nuo "perse kiinni maassa" autot tuohon S-maxiin....molemmista jaloista melkein tunto poissa.

No sitten Turkua kohti tullessa tuli "ai vittu miten pitkiä tunneleita" tilanne.....2.3 km tunnelia.....hienoa. No Turku läheni ja Nokialaisesta virrat alkoi piippailemaan uhkaavasti akun tyhjenemistä. Pääsin kuin pääsin Hamburger Börssiin ja info tiskiltä avain ja kysymys "Missä teillä on parkkipaikka?". "Tässä on kaukosäädin ja se parkkipaikka on tuolla meidän katolla.", "Anteeksi voitko toistaa? Missä?" "Niin siis meidän parkki on tuolla katolla eli tuolta porteista läpi tuolla kaukosäätimellä ja sitten autohissillä katolle.", "Anteeksi mulla on vissiin kuulossa vikaa, siis millä katolle? Hissillä?", "Joo siellä on autohissi.", "Asia tällä selvä". Pääsin pihalle kaukosäädin kädessä ja mietin että mitä vittua täällä tapahtuu. No siellä oli hissi....ja hissillä katolle....auton kanssa.

Ok.

Sitten tähän päivään. Töiden jälkeen autoon ja Nokian navigaattori päälle ja ohjeeksi "Kotiin". Ja sitten tapahtuu seuraavaa.....

A. Käänny seuraavasta oikealle. Minä käännyn.
B. Aja suoraan 150 metriä. Minä ajan
C. Käänny vasemmalle. Minä käännyn.

Tässä kohtaa huomaan että vastaan tulee perkeleesti polkupyöriä jotka katsovat vähän pitkään. Ja joki vieressä. Meikä jatkaa matkaa...kunnes tulee kielletyn ajosuunnan merkki.

D. Tee U-Käännös. "No vittu meinaatko?" Tässä kohtaa aloin käymään dialogia puhelimen kanssa....

E. Käänny tästä oikealle. "En kai mä nyt saatana pyörätietä lähde ajamaan...vittu mulla mennee hermot näihin Nokialaisiin.."

F. Sitten iso liuta ohjeita...ja sitten taas.."Tee U-käännös"...siis TÄH? Ensin ajattaa saatana yhteen suuntaan ja sitten tee U-käännös.....nice.. No tein U-käännöksen...

G. Käänny seuraavasta oikealle.... "Voi PERKELE.....SE ON YKSI SUUNTAINEN VÄÄRÄÄN SUUNTAAN!!!

H. "Tee U-käännös", tässä kohtaa näytin puhelimelle keskaria ja päätin vetää hetkeksi parkkiin ja päivittää tilanteen ihan karttaohjelmalla....

Sitten matkaan...

I. "Käänny oikealle" ja TA-VITUN-DAA ollaan motarilla.....

J.Lähellä Helsinkiä tulee info SuomiPopilta että Kehä I sellä on 2 isoa onnettomuutta...ja meikä päättää vetää Kehä IIIselle.

K. Kehä III vetää kuin vanha junan vessa...ja sitten erehdyn kuuntelemaan navogaattoria "Käänny seuraavasta oikealle" ja minä....VITUN TORPEDO KÄÄNNYN...

L. Olen ajamassa tasan saatana kohti Helsingin keskustaa......"Käänny oikealle".....ja uskomatonta kyllä....se perkeleen laitos väänsi mut takaisin Kehä I selle jota yritin välttää ja seisoin jonossa puoli tuntia....

......minnuu NIIN VITUTTAA NAVIGAATTORIT!

muuten olikin ihan hyvä päivä.......perkele

2 kommenttia:

  1. tuo Turun setti oli kyllä sellainen sompailu että hautaan sen traumojeni arkkuun....2 km alueella ajoin varmaan 3 kertaa tasan eri suuntiin.....perkele....

    VastaaPoista
  2. "G. Käänny seuraavasta oikealle.... "Voi PERKELE.....SE ON YKSI SUUNTAINEN VÄÄRÄÄN SUUNTAAN!!!"

    Heh heh, sulla on Wille lukematta se navikaatio-softan disklaimeri. Siellä kun sanotaan kohdassa X että navigaattorin antamat ohjeet ei poista kuljettajan vastuuta seurata liikennemerkkejä.

    Tuo ykkös kehälle palaaminen on Nokian navigaattorin "feature", kun se keksii että reitti X on sen mielestä paras ja syystä tai toisesta haluatkin mennä reittiä Y, niin se Noksu vaan yrittää sinut kusettaa vaikka millä mutkilla takaisin sinne reitille X.
    Navigaattorin kanssa keskustelu piristää pitkillä matkoille. "*ittu käänny ite..", "joo joo, käänny sinä vaan seuraavasta vaikka hevon *ittuun, minä en käänny.. minä tiedän minne MINÄ meen..." jne.

    Pörssin parkki hieman yllättä, varsinkin jos ajat sinne ensimmäistä kertaa. Kyltti näyttää ajamaan alaspäin parkkihalliin (jos ei tuo sisään ajo sitten muutamaan vuoteen muuttunut), jossa sitten tiukka oikee ja edessä on ....hissi?! Turussa kaikki on niin suuren maailman meininkiä. No onneksi pääsit sinne sisäkatolle. Seuraava "virallinen" vaihtoehto on pysäköintitalo, jota et olisi löytänyt koko iltana. Henk. koht suosin tuossa vaiheessa sitä kadun vartta siinä pääoven edessä.

    VastaaPoista