lauantai 28. tammikuuta 2012

Reseptejä

Hemmetti, meikä kerran meillä kovasti kokkailee...kokkaillut siis jo jonkin vuoden ajan meidän perheessä. Itse olen tämän kontolleni ottanut koska se on hyvää vastapainoa tieteelle.....jossa on paha heittää nyrkillinen faktoja, hyppysillinen valhetta ja koko paska koristellaan sitten kermalla, viinillä ja homejuustoilla. En ole kokeillut mutta uskoisin että, ei näin.

Paahtopaisti:

Paahtopaisti, otetaan sitä sellainen kimpale jolla pärjää ja annetaan sen
ensin lämmetä huoneenlämmössä niin ettei enää....no ole liha kylmää XD

Sitten paistellaan kiinni jokapuolelta pannulla ja tuikataan uuniin.
Lämpömittarilla kannattaa tsekkailla sitä sisälämpötilaa että on siellä
55-60 sektorissa ja mitä kuumempaa sen verettömämpää. Itse vetänyt tonne
60 asteeseen niin on kivan punakkaa lihaa...sellaista "krapula-aamun silmäpunoitus"
tyyppistä.

Sitten se tärkein eli marinadi.....kyllä kyllä toiset marinoi etukäteen ja toiset marinoi
jälkikäteen. Itse olen kokeillut molempia versioita ja jotenkin tämä jälkiveto on parempi.

Oma marinadi mitä olen tehnyt nyt parina viikkoa on seuraava:

~1-100000 dl soijakastiketta (vähän riippuu siitä että miten paljon lihaa ja minkälaisessa astiassa tai pussissa marinoinnin tekee...toi vika nro on tasoa koko lehmälle)

1-20000 rkl fariinisokeria....en tiedä miksi laitoin mutta...no laitoin sitä että saa makeutta suolaisuuden kanssa samaan aikaan

2-satabiljoonaa valkosipulia ...mä tykkään valkosipulista....oman maun mukaan

Mustapippuria jälleen oman maun mukaan

Kaapista löysin tota...mikä se nyt on japanilaista riisietikkaa...sitä tuli lorautettua myös...pari teelusikallista....

viskiä tai vastaavaa....saa laittaa marinadiin tuomaan iskua tai sitten iskee vaan suuhunsa sitä sitä marinadia askarrellessa.....vaikutus menee kuitenkin lihaan....huom. löysentävä vaikutus....toisilla....riippuu miten paljon sitä kittaa.....maalasin itteni nurkkaan...vittu

Nämä vetelee vaikka sauvasekoittimella sekaisin tai jos on hakannut ne triljoona valkosipulia veitsellä soseeksi niin sitten ei oo pakko.

Liha pussiin ja marinadi niskaan, pussista ilmat hiiteen ja jääkaappiin marinoitumaan. Vuorokauden päästä pitäisi maunkin olla siellä lihassa.....ja sen viskin kanssa jos on lätrännyt niin sen vaikutuksen loputtua on tollanen sopiva kohta ottaa maistiaiset. Jos ei pysy pala sisässä niin sitten kannattaa antaa marinoitua vielä pari tuntia ettei mene hyvä liha hukkaan.

Joo jatketaan jossain toisessa kohtaa sitten kun on taas joku fiksun tapainen reseptintapainen osunut kohdalle.

t. soppamies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti