lauantai 19. lokakuuta 2013

Soulin keikka Osa 1

Tässä väsymystä vastaan tapellessa ja iltaa odotellessa että lähtisi jonnekin syömään pitänee summata reissun tähän astinen saldo....joka on mittakaavassaan massiivinen.

Eli eilen.....joo oli se eilen olin tekemässä lähtöä Souliin työmatkalle ja aamun pakkailin viimeisiä kamoja matkaan ja kun kaikki oli kondiksessa soitin taksin.

Soiton jälkeen pistin laukut kiinni otin takin niskaan ja pihalle taksia vartoomaan. Kello on tässä kohtaa n. 10.50.

Odottelin kello 11.05 asti jolloin alkoi jälleen joku pieni ääni sanomaan että ettei vaan olisi taksi tehnyt tepposet. Soitto Joutsenon taksille että missäs mun pirssini on? Taksikeskuksesta kommentti että "Tämän mukaan sut on jo haettu." Johon minä lakonisesti että "No nähtävästi ei ole haettu. Olen menossa 11.24 junaan ja alkaisi olemaan kiire että saisinko sen auton nyt?" Joo lähetetään auto samantien, oli kommentti. Kello tikittää eteenpäin...vilkaisen junan tilanteen että onko se myöhässä.. VR:n järjestelmä näyttää että arvioitu saapumisaika olisi 11.38. Huh huh totean...no ei siinä mittään odotellaan. Kello tulee 11.15...11.17....tässä kohtaa alkaa vikavillat nousemaan. Ei näy autoa. Kipaisen naapurissa että josko joku heittäisi junalle. Ei ole ketään kotona. Soitto toiselle naapurille joka sanoo lähtevänsä heittämään minut junalle. Naapuri tulee pihaan 11.24 joka siis lähtöaika junalle.....ei näy taksia edelleenkään. Eikä näkynyt vastaantulijoissa yhtään taksia mitä juna-asemalle ajettiin.

Ehdin juna-asemalle ja juna saapuukin 11.44. Olen onnellinen junan myöhästymisestä. Kampean junaan ja konduktööri tulee leimaamaan lippua. Sanon hänelle "No nyt kuulet sellaisen jutun mitä et tänään tai ehkä ikinä ole kuullut. Kiitos kun olette myöhässä sillä taksi ryssi niin pahasti hommat että olisin aika kusessa." Konduktööri "No en ole kuullut ennen tuota. Tota.....eihän sulla ole kamal kiire sinne lennolle? Kun meidän veturista ei saada täysiä tehoja pihalle niin myöhästytään kokoajan lisää." Repeän nauramaan ja sanon "Ei todellakaan haittaa mulla on aikaa aina 16.30 asti eli hyvin ehdin."

Juna körötteleepi Tikkurilaan ja ollaan 40 min aikataulusta jäljessä. Nou hätä.

Taksilla juna-asemalla ja kerron taksisuharille aamun kokemuksesta. Saan vinkin "Tee valitus taksivalvontaan. Ei tuo ole hyväksyttävää mitenkään." Kerron että todellakin teen.

Pääsen lentokentälle ja käyn syömässä rauhassa.

Otan vinkistä vaarin ja haahuilen eri kaupoissa etsimässä lentosukkia. Viimein löydän kaupan jossa on oikean kokoisia sukkia jopa.. Ja sitten lähimpään vessaan. Ihan helvetin pieneen koppiin jossa vaihdan sukat. Tulen ulos kopista ja vessaan tulee pieni poika isänsä kanssa. Poika toteaa koppiin mennessään isälleen "Tää on ihan kamalan pieni koppi". Teki mieli sanoa pojalle että "EIPÄS OLE!"

Sitten ei muuta kuin portille jossa boardingin piti alkaa 16.45 joka alkaakin sitten 1720. Myöhässä ollaan...taas.

Tässä odotellessa kävin viereisessä vessassa...niissä kopeissa olisi voinut heitellä kärrynpyöriä osumatta seinään...vitutti.

Nou hätä.

Lentoon lähtiessä tapahtuu taas jälleen sama kuin aina ennenkin että kone lähtee liikkeelle ja alkaa paineentasaus jossa kohtaa minä nukahdan ja herään ilmassa. Normi setti.

Lennon aikana katselen leffan ja vielä toistakin. Sitten koetan saada unen päästä kiinni. Viimein nukahdan. Herään siihen n. 1-2 tunnin jälkeen kun vieressä istunut täti neppaa kassinsa penkkiin ns. huolella.....herätys siis sellainen "MITÄ KUKA SAATANA!" tyyppinen eli sen jälkeen unen saaminen täyttä unta....tai no siis haavetta.

Ei mitään päästään Souliin. Ja sitten siirrytään junaan lauman mukana joka vie johonkin toiseen osaan terminaalia.....tässä kohtaa jo hieman tuntuu että mitähän tästäkin tulee.

Jonossa on pari suomalaista ja hieman ennen passintarkastusta kysyn heiltä että "Hei mitä ne pikkulaput muuten oli mitä se yksi likka jakeli koneessa ja meni mun ohi huomaamatta?" "Tota ne on sellaisia maahantuloilmoitus lappuja jotka tossa hetken päästä sulta vaaditaan." "No voi ny vittu....ok tossahan niitä on pöydällä." Täyttelen lappusen lennossa ja sitten pikku-ukkelille lappu kouraan. Meitsin etusormet lukijaan ja naamasta otetaan kuva....itketti nähdä se kuva. Kaveri sanoo että TSingdongding jne jne......minä että mitä? "Juu kan kooo". Selvä ja kiitti.

Sitten kamojen kanssa eteenpäin. Kävelen kohti taksiasemaa kun tulee taksimies kysymään että tarttetko kyydin...englanniksi. Mä että joo tartten. Kamat autoon ja kohti Soulia. Matkalla funtsin että olikohan se viisasta parin päivän takia vaihtaa 150 egeä woneiksi......ja tätä pyöritän päässäni koko matkan. Taksikuski kertoo nähtävyyksistä ja ajelee....no varmaan paikalliseen tyyliin rauhallisesti...itsellä parissa kohtaa meinasi sydän käydä kurkussa.

Sitten päästään kohteeseen 1.5 h myöhemmin. Ja kaveri heittää että "it will make 150.000 wons". No voi vittu.....otin sitten just sen kalleimman version tulla perille. Ei mennyt hukkaan rahan vaihto......paloi se satanen että heilahti.

Kamat huoneeseen ja käymään COEX centerissä jossa on ensi viikolla konferenssikin. Matkalla neppailen kuvia ja näytän tasan turistilta. Väsynyt katse silmissä ja suu auki + kamera handussa.

COEX centerissä käväisen syömässä.....Burger Kingissä....säälittävää...tiedetään...

Sitten löydän akvaarion jossa käyn turistina häärimässä eli neppailemassa kuvia ja yhtä perhettä jeesasin ottamalla heidän puhelimellaan kuvan koko perheestä.

Hieno akvaario.

Sitten hotellin kautta etsimään jotain kauppaa mistä saa juotavaa. Haahuilen katuja ja viimein totean että nyt on saatava kahvi. Menen kahvilaan joka tietenkin on joku jenkkilän ketju.....siellä likka kysyy että "Wat kaint of koffii?" Meikän väsyneisiin silmiin osuu ekana sana Americano...sanon sen......likka kysyy "Small ol lekulal?".....minä mietin että mistä minä tiedän....no "Lekulal....ei ku regular". Saa käteeni sellaisen lätkän joka piippaa kun tilaus on valmis...haahuilen ulos pöytään istumaan ja koetan saada kameraa laukkuun....ja samassa se lätkä alkaa rääkymään. Ei kun kamat kantoon ja sisälle hakemaan kahvi. Siellä odotti tuoppi kannen kanssa. Kiitän ja painuin pihalle sen tuoppini kanssa. Sitten muistan.....ei vittu......ei kait se Americano ollut musta kahvi. Kansi pois.......no sitä se oli....kiehuvan kuumaa ja helvetin paljon. Jippii....en tykkää mustasta kahvista. Naukkailen kuppini hissukseen pois ja seuraan kun muiden kahvilassa olijoiden vitutuskäyräu nousee kertaluokalla kun heidän täydellisen väärin kahvilan viereen parkkeerattujen autojen viereen hyppää paikallinen parkkipirkko.

Naukkailen kahvini ja sisällä kysyn tarjoilijalta joka iloisesti toivotti minulle englanniksi hyvät päivän jatkot. No minä tietenkin kysymään että missä on lähin kioski tai kauppa mistä voisi ostaa vettä tai muuta juotavaa. Kaveri menee sellaiseen lukkoon ettei pihalle tule kuin piipittävällä äänellä koreaa...vähän. Minä kiitän ja painun pihalle.

Seuraava ovi kahvilasta on kioski. Nauratti.

Ei kun sisälle ja sieltä ekana iso vesipullo ja sitten katselin että "Kappas tässä on tuontioluita ja helvetin kalliita sellaisia....tossahan on näiden alapuolella mineraalivettä...siinä on sininen vesipisaran kuvakin." Ostan tuotteet.

Painun omaan huoneeseen ja tuijottelen tätä mysteerilekaa. Avaan sen....ei sihahdusta. No vettä se on....eka hörppy......ei helvetti tämähän on viinaa. Lähempi tarkastelu ja totta 19% Sojua.....guuglen mukaan.

Nauroin aikalailla lujaa.

No sitten lähdin alakertaan kysymään että onko täällä missäpäin mahdollisuutta silittää paitoja. Saan vastauksen ja painun takaisin hissiin ja kortti koneeseen ja 10 kerrokseen painallus. Välähtää punainen valo....hissi ei liiku. Tulee toinen heebo hissiin neppaa kortin koneeseen ja tadaa painutaan kerrokseen 11. Minä jään hieromaan omaa korttiani koneeseen joka välkyttää vaan punaista.....nauran taas.

Pääsen vain respaan hissillä. Ja sieltä itselle uusi kortti......likka näki vissiin silmistä että tällä jätkällä ei ole paras päivä menossa...ja antoi kaksi korttia.

Nyt venttaan että tulisi ns. ruoka-aika...tai no onhan se jo....Suomessa lounas aika ja täällä kai päivällinen. Väsyttää aivan jäätävästi. Pakko tästä on hipsiä safkaamaan.........jos jollekulle tutulle tulee korttii pohjois-koreasta niin no.....siellä sitten.....

Bon appetit

p.s. huomenna meinaan mennä metroon........jänskättää....ihan syystäkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti