tiistai 7. heinäkuuta 2015

3 lapsen demokratiaa

Loma. Tuo aika jolloin ihmisen elämässä nostetaan jalat ylös, naatitaan elämästä ja huilataan . No **ttu ei välttämättä......tai no se riippuu ihmisestä......ja parista muusta muuttujasta.

Itsellä on viikko takana lomaa ja pakko sanoa, että tekstin alusta huolimatta ollut riittoisaa ja antoisaa aikaa. Viikon lomailu 3 pienen lapsen kanssa ollut tapahtumarikasta ja rentouttavaa.

Naapurillekin mainitsin että jo 6 päivän jälkeen olo kuin olisi lomaillut kuukauden....tai kaksi. Naureskelin että siksi koska jokainen hetki tuntuu ikuisuudelta....vitsi.

Tuli vaan tuossa äsken saunassa mieleen tosin sellainen asia joka hieman tässä viikon aikana on väkisinkin tullut huomattua. Eli demokratian tarjoaminen 3 lapselle. Ei toimi. Ei toimi sitten mitenkään.

Otetaan vaikka esimerkki tapaukseksi kuvitteellinen tilanne että annetaan lapsilleni vaihtoehdoksi kaksi eri ruokalajia ja vaikkapa: nakit muussilla ja lohikeitto. Ja sitten teet sen virheen että menet kysymään että kumpaakos tehdään/ostetaan.

Aika tasan 100% varmuus on siitä, että 1/3 on tasan erimieltä niiden kahden muun kanssa. Ja miten tässä sitten edetään demokraattisesti? No sehän lähtee niin että se "oppositio" ensimmäisenä antaa "hallitukselle" helvetillisen vastalauseen ja samalla koko eduskunnalle presidentistä puhumattakaan (eduskunta ja presidentti olen mie). Ja kun sitä älämölöä on aikansa kaikki osapuolet kuunnelleet niin vaihtoehtoina ratkaisumalliksi ovat: enemmistöstä heikoin lenkki vaihtaa puolta, oppositio päättää pidättää hengistystä/itkee silmät päästään/kirkuu/jne kunnes joku muuttaa mielipidettään tai sitten eduskunta/presidentti päättää muuttaa homman despotismiksi ja päättää itsevaltaisesti ihan tasan kaikesta. Sitten syödään joko vaihtoehtoja joista lähdettiin tai sitten makkaraperunat ihan jossain muualla sillä kyseisessä annistelupaikassa kuulemma ei enää tarjoilla tälle porukalle.

En tiiä.....yllä olevasta sitten todella iso osa pelkkää läppää. Joskus annan vaihtoehtoja lapsille......"You have the right to remain silent. Anything you say can and Will be used..." Vitsi vitsi....

Kuten todettua niin loma.......piti vaan vähän taas kirjoittaa....

Huomenna Helsinkiin......oisko taas paikallaan tokaista ravintolassa lapsilleen näitä filosofisia komentoja "NYT SUUT KIINNI JA SYÖKÄÄ!!" :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti